I Afrikas grepp

Följ med på en osannolik resa genom livet. I ord, bild och film blandas äventyr, kärlek, sorg och lycka med Afrikas vilda djurliv och det fascinerande massajfolket – numera våra bästa vänner.

Vi berättar om våra märkliga livsöden som för Lindas del börjar på Grönland med en nödlandning i snöstorm i helikopter och för Svens del vid en lägereld på savannen i Masai Mara, Kenya.

Efter många spännande resor och äventyr drabbas vi så båda av tragiska olyckor när våra livskamrater omkommer i Östafrika. På ett märkligt sätt korsas våra vägar kort senare och vi bestämmer oss för att dela våra fortsatta liv.

Mot förmodan blir Afrika den kontinent det mesta kommer att kretsa kring. Vi uppfylls av den värme, kärlek, glädje och omsorg som är så påtaglig var man än kommer i denna underbara del av världen. Och vi vill dela med oss av våra upplevelser – visa och berätta att Afrika är så mycket mer än krig, svält och sjukdomar. Att vi i vår trygga civiliserade tillvaro inte alltid är de lyckligast lottade.

Vi hoppas också kunna förmedla att det går att vända ett liv i sorg till något positivt och att det är både möjligt och tillåtet att bli kär och lycklig på nytt.

• I bildspel och film möter vi ett djurliv det inte finns motsvarighet till någon annanstans på jorden.
• Vi hälsar på i skolan som vår minnesfond, Mama Zebra Memorial Fund, finansierat.
• Vi möter det fascinerande massajfolket och gör en äventyrsfylld resa till en massajstam som nästan aldrig möter vita människor.
• Ni får höra om när fem massajer för första gången reser utomlands och besöker oss i Sverige.
• Vi berättar också om våra guidade resor till massajland i Kenya.
• Som avslutning är vi med om ett av naturens största skådespel – när "the big migration", de enorma hjordarna av gnuer och zebror, passerar Mara River på sin årliga vandring mellan Masai Mara och Serengeti.

 

Föredraget tar ca 1 timme och vi har med oss all nödvändig utrustning. Det enda som krävs är en lokal som helst går att mörklägga och gärna filmduk på plats.

För vidare information kontakta oss via e-post eller telefon.
zetterlund.co@telia.com
Telefon 0431-45 42 10.
Mobil 070 - 669 01 60.

Om oss: Linda är sömmerska och designer och har bott och arbetat på många platser runt om i världen, bland annat sju år i Tanzania. Sven är naturfotograf, filmare och författare, har producerat flera prisbelönta böcker för barn och ungdom om djur och natur i Sverige och Afrika och har kontinuerligt besökt massajfolket de senaste 20 åren.